Choď na obsah Choď na menu
 


2% dane

Ak máte záujem darovať aj tento rok dve percentá zo svojich daní na moju podporu, veľmi pekne Vám vopred ďakujem a veľmi si cením, že vyplneniu tlačiva a zaslaniu na daňový úrad venujete svoj čas. 

 

AKO DAROVAŤ 2% 

  1. Do 15.02.2024 požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania.
  2. Vypýtajte si od neho Potvrdenie o zaplatení dane.  POZOR! Potvrdenie musí byť vytlačené na štandardizovanom tlačive daňového úradu (za rok 2023 označené V2Pv18_P), iné formáty nebudú akceptované.  
  3. Vyplňte formulár Vyhlásenie - prosím, veľmi pozorne si prečítajte poznámky, ktoré sú v ňom uvedené. Nesprávne vyplnené tlačivo je neplatné. Pomôcť vám s tým môže aj toto Poučenie. Ak máte záujem, aby som sa o Vašej podpore dozvedela, zaškrtnite políčko so súhlasom, nachádzajúce sa pod oddielom II. Ja som ho pre Vás už označila :o).
  4. Do 30. apríla 2024 obe tieto tlačivá podajte na ktoromkoľvek daňovom úrade.   

Poukázanie podielu zaplatenej dane za rok 2023 podaním "vyhlásenia" (financnasprava.sk)

AKO DAROVAŤ 3%

3% môžete darovať, ak ste v príslušnom zdaňovacom období (rok 2023) vykonávali dobrovoľnícku činnosť podľa § 3 ods. 1 zákona  č. 406/2011 Z. z. o dobrovoľníctve v znení neskorších predpisov počas najmenej 40 hodín v zdaňovacom období, o čom predložíte písomné potvrdenie vydané vysielajúcou organizáciou alebo prijímateľom dobrovoľníckej činnosti. Toto potom priložíte k vyššie uvedeným tlačivám.

 

AK PODÁVATE DAŇOVÉ PRIZNANIE

Ak podávate daňové priznanie, tlačivá uvedené vyššie nebudete potrebovať. V daňovom priznaní sú určené kolónky, do ktorých sa vypĺňajú údaje príjemcu dvoch percent. Údaje môjho občianskeho združenia nájdete nižšie.

 

Poukázanie podielu zaplatenej dane cez podané daňové priznanie za rok 2023 (financnasprava.sk)

 

ÚDAJE 

  • IČO/SID: 52864341 (SID prázdne) - IČO zarovnajte doprava (tj. ak je kratšie, ako počet okienok, voľné okienka budú pred ním).
  • Právna forma: Občianske združenie
  • Názov: Pre veselú Elišku, o.z.
  • Sídlo – ulica: Dúhová 
  • Súpisné/orientačné číslo: 762/22
  • PSČ: 900 41
  • Obec: Rovinka